Kategoriler: , Product ID: 3027

Açıklama

Yumurtanın, sağlıklı, hijyenik, pratik halidir. Kendi çiftliklerimizde özel olarak ürettiğimiz yumurta, en son teknolojiye sahip tesislerimizde el değmeden kırılmakta, özel temizleme separatörlerinden geçirilip homojenize edilmekte ve özel pastörizasyon işlemine tabi tutulmaktadır. Bu aşamalar sırasında, yumurtanın doğal yapısını ve besin değerini bozmadan, tüm zararlı mikroorganizmalar yok edilmektedir.

Hormon ve Antibiyotik İçermez
Pastörize yumurta için üretilen yumurtalar son derece modern, hijyenik yumurta çiftliklerinde, veterinerlerimiz kontrolünde, hiçbir antibiyotik ve hormon kullanılmadan üretilmektedir.

Hijyenik ve Güvenli Taşıma
Üretilen yumurta, otomatik yumurta toplama bantları aracılığıyla, kümes içinde, el değmeden paketlenerek pastörize yumurta üretim tesislerine gelmektedir.

Son yıllarda, gelişmiş ülkelerde, kabuklu yumurtanın her türlü imalathanede kullanımının sağlık kuruluşları tarafından yasaklanmış olması, ülkemizde de, gıda sektöründe, yumurtanın hijyen standartlarına uygun olarak kullanılmasını ön plana çıkarmıştır.

2002 yılında Balıkesir ili Bandırma ilçesi Aksakal mevkiinde, yem fabrikası ve yumurta üretim tesislerimize ek olarak, AB Gıda Pastörize Yumurta İşletmesi hizmete girmiştir.  Türkiye’nin mayonez, kek, pastacılık sektörünün endüstriyel boyutta yumurta ihtiyacını karşılamakta, birçok firmaya özel olarak tasarlanmış, hijyenik, paslanmaz çelik tanklarla pastörize sıvı yumurta sağlanmaktadır.

Kabuklu Yumurta Kullanmanın Dezavantajları
Yumurtaları elle kırmak ve ayırmak, endüstriyel tesislerde gereğinden fazla insan çalışmasına yol açar.
Çok fazla insanın, geniş bir alanda, ürün ile el teması kurması gerekir.
Kabuklu yumurtaların, taşınma, yüklenme ve boşaltılma sırasında fazla ellenmesi, kırılmalara yol açar. Yumurta kabuğu, Salmonella ve diğer patojen mikroorganizmaları taşımaktadır.
Yumurta kabuklarının dışındaki Salmonella, Koliform grubu ve diğer patojen mikroorganizmalar gıda imalathaneleri ve endüstriyel mutfaklarda bulunan diğer gıdalara ve ürünlere bulaşır. Neden Pastörize Yumurta?  Pratik, Hijyenik, Sağlıklı, Ekonomik, Kolay taşınabilir ve Kaliteli